www.tinos24.gr
Img 45fda093409126c497013d7d834bab5b V 450x600 E1699729091838
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΤΗΝΟΣ

Τήνος/ Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία του Αγίου Φωκά

Κοινοποίηση

2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου συμμετείχε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2023, έτσι την Τρίτη, 07 Νοεμβρίου του 2023, οι μαθητές του Σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς περπάτησαν ως την παραλία του Αγίου Φωκά και την καθάρισαν καλύπτοντας περίπου την απόσταση του ενός χιλιομέτρου.

Η καταγραφή των απορριμμάτων που συνέλλεξαν οι μικροί εθελοντές μάς έδειξε πως τα πολυπληθέστερα ήταν τα εξής:

Κομμάτια πλαστικού
Αποτσίγαρα
Πλαστικά καπάκια μπουκαλιών
Πλαστικά μπουκάλια
Αλουμινένια κουτιά
Ποτήρια μιας χρήσης και καπάκια
Κομμάτια χαρτιού
Συσκευασίες Τροφίμων

Η καταγραφή των απορριμμάτων από τους εθελοντές έχει αξία καθώς παρουσιάζει την εικόνα της περιβαλλοντικής κατάστασης των ακτών της περιοχής μας μετά την επίσκεψη χιλιάδων Ελλήνων και ξένων παραθεριστών το περασμένο καλοκαίρι.

 Η ανάλυση των «ευρημάτων» έδειξε πως στην πρώτη θέση βρίσκονται τα θρυμματισμένα κομμάτια πλαστικού. Η πρώτη δεκάδα κυριαρχείται από την παρουσία των πλαστικών απορριμμάτων, τα οποία σχετίζονται με δραστηριότητες αναψυχής στην παράκτια ζώνη, έχουν μεγάλο χρόνο παραμονής στο περιβάλλον και σταδιακά διασπώνται σε μικροπλαστικά που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Στην δεύτερη θέση κατατάσσονται τα αποτσίγαρα που δυστυχώς μολύνουν το περιβάλλον και αποσυντίθεται σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Τα παιδιά γνώρισαν, παρατήρησαν, συνέλεξαν, έμαθαν και ελπίζουμε κατέκτησαν τον τρόπο της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αγώνας Α’ Κατηγορίας ΠΑΣ Τήνου vs ΑΟΦ Ανδριακός

omada omada

Τήνος: Είδα το “ΕΛΛΗ” να βυθίζεται

omada omada

Μέτρα προστασίας από την εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών

diktio diktio