www.tinos24.gr
Mitsotakis Kalendari
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υγεία και Παιδεία στο καλεντάρι του Μητσοτάκη

Κοινοποίηση

Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ – Έρχεται νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ

Κατά τη χθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για όλα, αλλά επέλεξε να παραμείνει αυστηρά στα ζητήματα που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός και να μη στείλει μηνύματα είτε προς το εσωτερικό του κόμματός του, είτε προς τους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της ΝΔ που κατέληξε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ ανακοίνωσε δυο εξαγγελίες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Επεσήμανε ότι η εμπιστοσύνη είναι αυτή που γεννά εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών αλλά και εμπιστοσύνη μεταξύ Πολιτείας και πολιτών όπως απέδειξαν και οι τελευταίες εκλογές είπε και τόνισε ότι είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς που αποτελούν την ταυτότητα της σημερινής οικονομικής πολιτικής. Αναφέρθηκε στο ρυθμό ανάπτυξης που είναι 2,4% και στην πτώση της ανεργίας κάτω από το 10%, στην υποχώρηση του δημόσιου χρέους, στην ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, όπως και στην αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 15%.

«Η επενδυτική βαθμίδα για κάποιους μπορεί να μη λέει τίποτα. Αλλά στην ουσία τα λέει όλα διότι στην εσωτερική ζωή σφραγίζει το τέλος της ξένης εποπτείας και στο εξωτερικό στέλνει το μήνυμα ότι πέρασε οριστικά η εποχή της εθνικής αναξιοπιστίας», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη συνέχεια ότι «σειρά έχει τώρα η αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών, με ρίζες δεκαετιών μέσα από ένα τολμηρό κύμα μεταρρυθμίσεων και δίπλα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ορατών έργων, με αποτελέσματα που θα πείθουν ότι αυτοί οι στόχοι ναι, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Υπογράμμισε ότι δεν θέλει να ωραιοποιήσει καμία εικόνα, αλλά είναι εδώ για να αντικρούσει την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης. «Πρέπει να θωρακίσουμε την κοινωνία με αναχώματα στις έκτακτες δυσκολίες. Πρέπει να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα περιορίζοντας ανισότητες και διευρύνοντας τα δικαιώματα. Γι αυτό και οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας είναι αλλαγές που γίνονται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας παρέχοντας αξιοπρεπή υγεία, σύγχρονη παιδεία, ισχυρή άμυνα και ασφάλεια, ένα ευέλικτο και ψηφιακό κράτος αλλά και πιο γρήγορη και αποτελεσματική δικαιοσύνη».

«Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ»

«Αρχές του έτους, θα αυξηθεί κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών όλων των γιατρών του ΕΣΥ. Κάτι που συνεπάγεται ότι ετησίως οι αμοιβές τους ενισχύονται με ακόμη 2.000 ευρώ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Έτσι, ένας Επιμελητής Β΄ με 5 χρόνια υπηρεσίας, θα έχει να λαμβάνει καθαρό μισθό αυξημένο σωρευτικά κατά 450 ευρώ τον μήνα ή 5.400 ετησίως συγκριτικά με το 2019. Αύξηση, δηλαδή 23%.

Την ίδια ώρα, ένας Συντονιστής Προϊστάμενος σε νοσοκομείο ο οποίος λάμβανε 2.747 ευρώ καθαρά, από τον Ιανουάριο θα εισπράττει 3.045 καθαρά. Μία μηνιαία ενίσχυση των αποδοχών του κατά 300 ευρώ ή μία αύξηση 3.600 ευρώ τον χρόνο.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε πως η κυβέρνηση φέρνει άμεσα νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ. «Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία ακόμη μεγάλη μεταρρύθμιση, να εισάγουμε επιτέλους και στην Ελλάδα την λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά και θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024».

Πήγη:newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.380.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

omada omada

Δένδιας: Θα πάρουμε τα F35 – Δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία – Εθελοντική η επανεκπαίδευση

omada omada

Μητσοτάκης για την ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρα της χρονιάς από Economist: Αναγνώριση των κόπων μας

omada omada