www.tinos24.gr
D4fbda B5f195fe708e49659f1b5da1017aab99~mv2
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΤΗΝΟΣ

1η συνεδρίαση τουριστικής επιτροπή του Δήμου Τήνου

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου, με τη νέα σύνθεση της υπό την προεδρία του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά και την παρουσία της Επάρχου Τήνου κ. Αναστασίας Δεληγιάννη-Άσπρου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος καλωσόρισε όλα τα μέλη της επιτροπής και τον Αναπληρωτή Πρόεδρό της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μάνθο Καλούμενο, ο οποίος και θα επωμισθεί το όλο βάρος και την λειτουργία της, και με την ευκαιρία αυτή έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά «…… η Τουριστική Επιτροπή οφείλει να έχει ενεργό ρόλο τόσο στην υλοποίηση της στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης, όσο και συνεισφέροντας με ιδέες και προτάσεις που θα ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν του νησιού, διατηρώντας την ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του». Επιπλέον, ο κ. Κροντηράς αναφέρθηκε στις υποδομές του νησιού και τα θέματα που ανακύπτουν και συνδέονται άμεσα με την τουριστική εμπειρία, ιδιαίτερα στους μήνες αιχμής ενημερώνοντας σχετικά με τις άμεσες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της για την επίλυσή τους.

Η κα Δεληγιάννη στη συνέχεια δήλωσε ότι θα είναι αρωγός για να  συνδράμει τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και εκ της θέσεως της στο έργο της Τουριστικής Επιτροπής.

Ο κ. Καλούμενος, ζήτησε από τα Μέλη να εργαστούν το επόμενο διάστημα, υποβάλλοντας σκέψεις και προτάσεις για την κατάρτιση του πλάνου δράσεων για το 2025, ενώ διευκρίνισε ότι λόγω ειδικών συνθηκών, εξαιτίας της έλλειψης προϋπολογισμού του Δήμου Τήνου, για το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους θα υλοποιηθούν ενέργειες για τη διατήρηση της φήμης του νησιού ως τουριστικού προορισμού και την ενίσχυση των βασικών πυλώνων στρατηγικής επικοινωνίας όπως έχουν προκύψει από το υπάρχον marketing plan. Δήλωσε δε, ότι πιστεύει στη συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο έργο της Τουριστικής Επιτροπής και στο επόμενο διάστημα θα γίνουν επαφές για τη χορηγική στήριξη δράσεων προβολής.

              

Στη συνέχεια, όλα τα μέλη που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση κατέθεσαν διεξοδικά τις απόψεις τους και συμφωνήσαν ότι προσβλέπουν σε μία γόνιμη συνεργασία με στόχους και αποτέλεσμα που θα αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους και μέσα.

              

Τέλος, η σύμβουλος τουρισμού κα Μαρία Τζάννου παρουσίασε το πλάνο δράσεων για το έτος 2024 που έγινε αποδεκτό από τους συμμετέχοντες.

 

Το κύριο μήνυμα που προέκυψε από τη συνεδρίαση είναι η σύμπραξη όλων των δυνάμεων και φορέων του νησιού, με όραμα και στοχευμένες δράσεις, που θα υλοποιήσουν την στρατηγική ανάπτυξης της Τήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τήνος/ Ολική καταστροφή του οικίσκου για το υδατοδρόμιο

omada omada

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων – Εμπορικός Σύλλογος Τήνου

omada omada

Περιστεριώνας Τήνου – ΑΟ Μυκόνου

omada omada