www.tinos24.gr
Img C3c26ee0aba3bda84a0a624a74aa2c8f V E1699013543930
ΚΥΚΛΑΔΕΣΤΗΝΟΣ

“Αυτοψια” Παναγιώτη Κροντηρά στον Βιολογικό Τήνου και αναζήτηση λύσεων!

Κοινοποίηση

Ιεραρχεί προβλήματα και βάζει προτεραιότητες ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς ώστε από την 1η Ιανουαρίου να βρίσκεται σε θέση να δώσει άμεσες και οριστικές λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που ταλαιπώρουν το νησί. Δεν θα μπορούσε φυσικά να περάσει αδιάφορο για τον κ. Κροντηρά και την ομάδα του το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού στο νησί. 

Για το σκοπό αυτό και σε συνέχεια των ενημερωτικών του επαφών ο νέος Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς επισκέφθηκε συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής του παράταξης, τους Προϊσταμένους της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Τήνου, τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Τήνου.

Ο κ. Κροντηράς ξεναγήθηκε, από τους εργαζόμενους του Βιολογικού, σε όλους τους χώρους και ενημερώθηκε πλήρως για τον τρόπο λειτουργίας και επεξεργασίας των λυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως τέθηκε στην υπεύθυνη Χημικό Μηχανικό της εταιρίας που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Βιολογικού, το μεγάλο πρόβλημα των έντονων οσμών που αρκετό διάστημα τώρα εκλύονται στον αέρα της πόλεως και δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι δεν γίνεται επεξεργασία της λυματολάσπης διότι τρεις από τις τέσσερις αντλίες που μεταφέρουν τη εν λόγω λάσπη, δεν λειτουργούν λόγω βλαβών και ούτε το μηχάνημα της αφυδάτωσης δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Ως αποτέλεσμα αυτών είναι η λυματολάσπη να παραμένει στον πυθμένα των δεξαμενών βιολογικής επεξεργασίας. 

Ο κος Κροντηράς ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει το δυνατόν γρηγορότερα η επισκευή των αντλιών, να δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας του μηχανήματος αφυδάτωσης της λυματολάσπης αλλά και να επισκευαστεί το μηχάνημα πλήρωσης χλωρίου, που και αυτό δεν λειτουργεί, στο παραγόμενο από την επεξεργασία νερό.

Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα της σωστής λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού είναι από τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, θα το παρακολουθούμε και θα πιέζουμε κατά το μεταβατική αυτή περίοδο και μέχρι αναλήψεως των καθηκόντων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόγραμμα εορτασμού Αγίας Σκέπης στην Τήνο

omada omada

Διευκρινίσεις από την Έπαρχο Τήνου για την ζημιά στα Ιστέρνια

omada omada

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τη γιορτή της μητέρας

omada omada