www.tinos24.gr
Nosokomeio Paidi
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΤΗΝΟΣ

Τραγωδία στην Τήνο: Τι λένε ο πατέρας του παιδιού και οι αστυνομικοί που τους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας

Κοινοποίηση

Το τρίχρονο αγοράκι πνίγηκε από σταφύλι, τι δηλώνουν ο τραγικός πατέρας και οι αστυνομικοί που τους μετέφεραν στο ΚΥ στην Τήνο.
Σύνταξη ΙΝ
Upd:
30.08.2023, 18:01
Ακρόαση άρθρου
A
A
Spotlight
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Δύο τουρίστριες χτύπησαν επιβάτη και δάγκωσαν αστυνομικό
Χαμός σε πτήση προς Ηράκλειο – Τουρίστριες χτύπησαν επιβάτη και δάγκωσαν αστυνομικό
Λωρίδα της Γάζας: Οι περιοχές που πρέπει να εκκενωθούν μετά το «τελεσίγραφο» Ισραήλ – Αναλυτικοί χάρτες
Οι περιοχές της Γάζας που πρέπει να εκκενωθούν μετά το «τελεσίγραφο» Ισραήλ – Αναλυτικοί χάρτες
Γαλλία: Νεκρός ένας δάσκαλος σε σχολείο μετά από επίθεση με μαχαίρι – Επίσκεψη Μακρόν μέσα στην ημέρα
Μαχαίρωσε καθηγητή σχολείου φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» – Συνελήφθη ο δράστης
Δεν χωράει ο νους του ανθρώπου την τραγωδία που συνέβη στην Τήνο το πρωί της Τετάρτης, όταν τρίχρονο αγόρι πνίγηκε από σταφύλι και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο τραγικός πατέρας μίλησε στο Live News του MEGA και περιέγραψε τι συνέβη. «Έτρεξα και η Αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

«Η εμπειρία σώζει ζωές»
Σύμφωνα με τον πατέρα του άτυχου τρίχρονου παιδιού: «Οι γιατροί που ήρθαν ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον».

Η νταντά ειδοποίησε τον πατέρα
«Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω», ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας του τρίχρονου παιδιού.

«Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας», είπε η συντετριμμένη μητέρα.

Βλέποντας το παιδί να πνίγεται μπροστά της, η νταντά ειδοποίησε άμεσα τον πατέρα του παιδιού.

«Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί και μετά πήγε στην Αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω», περιέγραψε η μητέρα.

Το παιδί μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Κέντρο Υγείας
Αστυνομικοί από την Τήνο που ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό μίλησαν επίσης στο Live News και τόνισαν ότι ο πατέρας ήταν σοκαρισμένος από ό,τι βίωνε το παιδί του.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Τρίτης.

«Προσήλθε στην υπηρεσία μας ο πατέρας με τον ανήλικο γιο του, ο οποίος ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Όπως ανέφερε, ο γιος του πνιγόταν από κατάποση σταφυλιών.

Αμέσως ο αστυνομικός παρείχε πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να εξέλθουν δύο ρώγες σταφυλιού από τον οισοφάγο του παιδιού. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με σταθμό του ΕΚΑΒ, πλην όμως προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο Κέντρο Υγείας Τήνου επιβιβάστηκε ο πατέρας μαζί με το παιδί σε περιπολικό όχημα της υπηρεσίας μας», περιέγραψαν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια πρόσθεσαν: «Εντός ολίγων λεπτών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τήνου όπου το παιδί παραδόθηκε στους γιατρούς. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών τα παιδί απεβίωσε».

Δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ
Στο Live News μίλησε και ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης.

«Πέσανε όλοι επάνω στο παιδί, πέρα από τις δύο ρώγες (σ.σ. σταφυλιού), βγάλαμε άλλη μία, που σχεδόν την είχε καταπιεί και λέω σχεδόν, γιατί δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα… Έγιναν προσπάθειες το παιδί να οξυγονωθεί πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Για εμένα το ζήτημα είναι τα τέσσερα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, είναι πάρα πολύ κρίσιμος χρόνος» δήλωσε αρχικά ο κ. Βασιλάκης.

Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια πως όταν το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας δεν ανέπνεε και δεν αντιδρούσε.

«Ήρθε αμέσως η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας που είναι παιδίατρος, κλήθηκε και ο ιδιώτης παιδίατρος, εμφανίστηκε και ένας καρδιοχειρουργός. Κατέβαλαν όλοι τους υπεράνθρωπες προσπάθειες… Πράγματι το νησί έχει πάρα πολύ κόσμο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πέσανε όλοι, μα όλοι πάνω στο παιδί, δεν ασχολιόταν κανένας με άλλο περιστατικό. Είχε άμεση προτεραιότητα», τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας.

Αναφορικά με τις προσπάθειες χορήγησης οξυγόνου στο παιδί, επισήμανε πως ήταν αδύνατο καθώς φαινόταν πως κάτι είχε φράξει τους πνεύμονές του, κάτι το οποίο θα φανεί από την ιατροδικαστική έρευνα.

«Από την έρευνα που έκανα, παρ’ ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου, δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ, δεν έγινε προσπάθεια κλήσης, θα είχε καταγραφεί» κατέληξε ο κ. Βασιλάκης.

Γιατί ο πατέρας πήγε στην Αστυνομία και δεν πήρε το ΕΚΑΒ
Ο παππούς του παιδιού, μιλώντας στο Live News, είπε ότι ο πατέρας επέλεξε να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα επειδή ήταν δίπλα στο σπίτι.

«Ήταν δύο παιδάκια, που είναι δύο αδελφάκια. Τα είχε μία κοπέλα. Είχαν πάρει μία κοπέλα στο σπίτι και τα είχε η κοπέλα αυτή. Την ώρα αυτή τους είχε και έτρωγαν σταφύλι. Εγώ τους βρήκα στο Κέντρο Υγείας όταν ήρθαν. Τα παιδιά δεν ήταν σε κατάσταση για να μιλήσουν. Το κατέβασε η κοπέλα στον μπαμπά του και έτρεξε στην Αστυνομία που η Αστυνομία είναι στα 10 μέτρα από εμάς, από το σπίτι τους. Το πήγε εκεί μήπως κάποιος αστυνομικός, κάποιος να ξέρει από πρώτες βοήθειες, ήταν μια λύση της στιγμής επειδή το αστυνομικό τμήμα είναι δίπλα. Το έβαλαν σε ένα περιπολικό μέσα και έφυγαν ολοταχώς, με τις σειρήνες. Έτρεξαν, πήγαν στο Κέντρο Υγείας, όσο πιο γρήγορα γινόταν»

Όπως αποκάλυψε ο παππούς, μάλιστα, πριν από λίγες μέρες είχε χάσει και τη σύζυγό του και γιαγιά του παιδιού.

«Πριν 40 ημέρες, τη γιαγιά του παιδιού, δηλαδή. Η γυναίκα μου είχε πρόβλημα υγείας, ήταν 60 χρονών, πολύ νέα. Έπεσαν πολλοί κεραυνοί μαζεμένοι, μαζεμένοι που δεν συμβαίνει εύκολα αυτό σε εμάς», πρόσθεσε ο παππούς του τρίχρονου αγοριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διακοπή υδροδότησης στον οικισμό Πύργου

omada omada

Σύλληψη ημεδαπού για οικοδομικές εργασίες στην Τήνο

omada omada

Αποκαταστάθηκε  η βατότητα στο τμήμα της οδού έμπροσθεν του τέως  ξενοδοχείου “ΤINOSBEACH”

omada omada