www.tinos24.gr
Img A8ba714a114f3f01b0a923995487ca8d V
ΕΚΚΛΗΣΙΑΚΥΚΛΑΔΕΣΤΗΝΟΣ

Με επιμονή αναζητά λύση για τον Βιολογικό Καθαρισμό ο νεοεκλεγείς Δημαρχος Τήνου

Κοινοποίηση

Η άρτια λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού της Τήνου είναι για τη νέα Δημοτική Αρχή προτεραιότητα και απασχολεί καθημερινά σχεδόν την ατζέντα του νέου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Κροντηρά. Με σκοπό την δρομολόγηση άμεσης λύσης στο γνωστό πρόβλημα που έχει ανακύψει ο κ. Κροντηράς είχε συνάντηση με τον Μηχανολόγο της KAFSIS ΜΟΝ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ.

Με επιμονή στην αναζήτηση λύσης ο νεοκλεγείς Δήμαρχος , με μέλη της δημοτικής του ομάδας δρομολόγησε συνάντηση με τον υπεύθυνο Μηχανικό 

της εταιρίας KAFSIS η οποία έχει σύμβαση με το Δήμο Τήνου για την λειτουργία του Βιολογικού.

Έχοντας ήδη από την προηγούμενη επίσκεψη, ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της εγκατάστασης, σήμερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πως θα μπορέσει από εδώ και πέρα ο Βιολογικός να αποδίδει αυτό που πρέπει και να μην παρουσιάζονται τα προβλήματα των οσμών αλλά και επιπρόσθετα θέματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού. 

Ο Μηχανολόγος ενημέρωσε το Δήμαρχο Τήνου και τους Συμβούλους για τις βλάβες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις και φυσικά επιβεβαίωσε ότι η μη επεξεργασία της λυματολάσπης δημιουργεί τεράστια προβλήματα και είναι η κύρια αιτία των έντονων οσμών. 

Η λυματολάσπη από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εγκατάστασης δεν έχει επεξεργαστεί ΠΟΤΕ και εκτιμάται ότι αγγίζει τους 150 τόνους.

Ο κ. Κροντηράς συζήτησε όλες τις πιθανές λύσεις και ζήτησε από τον εκπρόσωπο της εταιρίας KAFSIS να συντάξει προσφορές για όλα τα υπόλοιπα στάδια που απαιτούνται ώστε να μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα ο Βιολογικός.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων επικοινώνησε και με την εταιρία που έχει εγκαταστήσει το μηχάνημα αφυδάτωσης της λυματολάσπης, όπου δεν έχει λειτουργήσει ΠΟΤΕ, ώστε να συνεργαστεί με την KAFSIS για να λυθούν τα όποια προβλήματα και να δοθεί σε χρήση.

Ένα σημαντικό θέμα που τίθεται είναι η διάθεση της επεξεργασμένης λυματολάσπης προς κομποστοποίηση. 

Σε αναζήτηση πιθανής λυσης ο κ. Κροντηράς ήρθε σε επικοινωνία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου που διαθέτει μονάδα κομποστοποίησης, προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να τη δεχτεί στις εγκαταστάσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μεταφερθεί εκτός νησιού φυσικά σε συνεργασία με εταιρία που μπορεί να εκτελέσει την υπηρεσία αυτή.

Με την ευκαιρία της σημερινής επαφής ο κ. Κροντηράς ζήτησε να εξεταστεί από την εταιρία KAFSIS το ενδεχόμενο συντήρησης και παρακολούθησης και του Βιολογικού Πανόρμου.

Μετά από τις δύο αυτές συναντήσεις ο νέος Δήμαρχος Τήνου και όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με μεγάλη αισιοδοξία για τη λύση των προβλημάτων.” Η πρόθεση από μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη. Θα κάνει τα δέοντα για να δοθεί άμεση και οριστική λύση” υπογράμμισε ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Παναγιώτης Κροντηράς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αεροδιακομιδή ασθενούς από την Τήνο

omada omada

Επανεκλογή της Αναστασίας Δεληγιάννη – Δείτε αναλυτικά τους Ψήφους των υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές

diktio diktio

Μήνυμα της Επάρχου Τήνου για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

omada omada