www.tinos24.gr
Famellos
ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος στο Πρώτο: Δεν υπάρχει θέμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι ταυτοτικό για εμάς (audio)

Κοινοποίηση

«Δεν υπάρχει θέμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι το οποίο, για εμάς, είναι ταυτοτικό» ξεκαθάρισε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει δύο φορές μία ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για το ζήτημα αυτό, το 22 με τον Αλέξη Τσίπρα και το 24 με τον Στέφανο Κασσελάκη, με δύο διαφορετικούς προέδρους, επισήμανε ο κ. Φάμελλος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως στον ΣΥΡΙΖΑ «μας ενώνει και μας εκφράζει αυτή η θέση και είναι μια θέση η οποία αποκαθιστά μια πολύ απλή αρχή που είναι το δικαίωμα στο γάμο για όλους και ό, τι αυτό συμπαρασύρει, που προφανώς συμπαρασύρει και το θέμα της τεκνοθεσίας».

«Εδώ λοιπόν δεν υπάρχει θέμα συζήτησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ξανατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή ως ερώτημα» προσέθεσε, ερωτηθείς και για τον Παύλο Πολάκη και για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

«Νομίζω ότι πρέπει να σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες όταν κάποιος δεν διαφωνεί και δεν θέτει ζήτημα. Δεν μπορεί να ανακαλύπτουμε εκεί που δεν υπάρχει, πρόβλημα. Εγώ λοιπόν σας λέω ότι από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί το καταθέσαμε δύο φορές με τις υπογραφές όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι εξήγγειλε στην αρχή της θητείας της δεύτερης ότι θα πάρει πρωτοβουλία, το καθυστερεί, το πάει από μέρα σε μέρα, το αλλάζει. Τώρα έκανε μια συνέντευξη στην ΕΡΤ, αν δεν κάνω λάθος στον Γιώργο Κουβαρά, αλλά δεν έχουμε δει σχέδιο νόμου. Άρα το πρώτο πράγμα που θέλω να σας μεταφέρω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει μία μεγάλη ανεπάρκεια στο θέμα αυτό. Διότι εγώ θα περίμενα ένας ισχυρός πρωθυπουργός μιας ισχυρής χώρας, δημοκρατικής, στην ευρωζώνη, να καταθέσει σχέδιο νόμου, όχι μόνο να μιλάει και να δίνει συνεντεύξεις αλλά να μη δίνει σχέδιο νόμου» τόνισε ο κ. Φάμελλος. Υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης «δυστυχώς είναι δέσμιος μιας συμμαχίας που έχει δημιουργήσει για την κυβερνητική εξουσία, που έχει μέσα από ακροδεξιές απόψεις μέχρι και υπουργούς του ΛΑΟΣ, φαίνονται όλα αυτά, μέχρι ψευτοεκσυγχρονιστές κεντροδεξιούς». «Το ότι είναι δέσμιος συμφερόντων φάνηκε στην επίσκεψη Ερντογάν στη διαφωνία του κ. Σαμαρά, στην καταψήφιση της τροπολογίας μεταναστών από τον κ. Σαμαρά, το ότι τώρα δεν φέρνει μία ολοκληρωμένη πρόταση κατά τα λεγόμενά του. Γι’ αυτό και λέω πάρα πολύ απλά, ο κ. Μητσοτάκης φοβάμαι ότι εξαιτίας των ισορροπιών δεν θα φέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση, όπως είναι ολοκληρωμένη η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος ενώ υπάρχει, ανέφερε και το ενδεχόμενο, να δημιουργήσει νέες διακρίσεις.

«Δηλαδή, να είναι καλοί γονείς ένα ζευγάρι ομόφυλο για υιοθεσία, αλλά όχι για παρένθετη μητέρα. (…) Λέω και λέμε λοιπόν το εξής, επειδή για μας το θέμα είναι ταυτοτικό και έχουμε μια καλή πρόταση νόμου και αφού ακόμα δεν έχει καταθέσει πρόταση νόμου και καθυστερεί και το πάει από μέρα σε μέρα, μήπως είναι μια καλή λύση για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση και τις ομηρίες που υπηρετεί μέσα στο κόμμα του, να έρθει να δεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να έχει και όλες τις ψήφους και της ευρύτερης πλειοψηφίας» συμπλήρωσε.

Σχετικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως ήταν η τρίτη, μετά την εκλογή του νέου προέδρου, η οποία «έρχεται με απόλυτη συνέπεια να ολοκληρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο».

«Οφείλω να πω ότι δεν ήταν δεδομένο ότι όλα θα γινόντουσαν όπως είχαμε σχεδιάσει και θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό πολιτικό βήμα, ότι με απόλυτη συνέπεια υλοποιείται ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο. Και το βασικό, όχι απλά η γραφειοκρατία ότι γίνονται όλα στην ώρα τους, αλλά το βασικό είναι ότι υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο πλέον ως πρόταση θέσεων για τον προσυνεδριακό διάλογο γιατί την κοινωνία δεν την ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ενδιαφέρει πρώτα από όλα πώς θα ζει καλύτερα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγη:ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επιπλέον 423 επιχειρηματίες θα επιχορηγηθούν με 14.800 ευρώ

omada omada

49η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Τήνου

omada omada

Προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας – Δημοσιεύτηκες η ΚΥΑ με τις αλλαγές

omada omada