www.tinos24.gr
Entatiki 1 640x426
ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 48 νεκρούς με κορονοϊό και 38 διασωληνωμένους

Κοινοποίηση

Τι προκύπτει από τα δεδομένα της εβδομαδιαίας έκθεσης του ΕΟΔΥ για την τριδημία γρίπης, κορονοϊού και RSV. Αναλυτικά τα ποσοστά, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ανά λοίμωξη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ιός SARS-CoV-2 και λοίμωξη Covid-19.

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου παραμένει στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών για Covid-19 έφτασε τις 974 (869 την περασμένη εβδομάδα), παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 23% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν 17 (14 την προηγούμενη εβδομάδα) και παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 38 (36 την προηγούμενη εβδομάδα).

Την ίδια στιγμή μειώθηκαν οι θάνατοι, καθώς την περασμένη εβδομάδα είχαν χάσει τη ζωή τους 53 άτομα, ενώ αυτή οι νεκροί έφτασαν τους 48.

Η παραλλαγή Κράκεν (XBB.1.5) ήταν η συχνότερη, καθώς εμφανίστηκε στο 38% των δειγμάτων, ενώ στη δεύτερη θέση πέρασε η Eris (EG.5) με 28%.

Το επικίνδυνο στέλεχος Pirola (BA.2.86) του κορονοϊού, έχει καταγραφεί συνολικά σε 19 δείγματα με ημερομηνίες λήψης από τις 5 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ σημειώνουν πως για η νέα υποπαραλλαγή του στελέχους Όμικρον, ΒΑ.2.86, που χαρακτηρίστηκε ως υποπαραλλαγή υπό παρακολούθηση (Variant Under Monitoring – VUM) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 17 Αυγούστου 2023, τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή έχουν ως εξής:

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10% (sentinel).

Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ και κανένας νέος θάνατος.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Η θετικότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ξεκίνησε τα δρομολόγια του το THUNDER στη γραμμή Ραφήνα-Τήνος-Μύκονος-Νάξος-Πάρος

diktio diktio

Ο καιρός σήμερα 11/12/2023

omada omada

«Καλάθι Χριστουγέννων»: Σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στα σούπερ μάρκετ με έξι προϊόντα

omada omada