www.tinos24.gr
Polonia Sinora
ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολωνία: Ανέστειλε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

Κοινοποίηση

Η Πολωνία ανέστειλε επισήμως την Κυριακή τους προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα με τη γειτονική Σλοβακία, αφού η Βαρσοβία εισήγαγε αυτούς τους ελέγχους τον περασμένο Οκτώβριο για να μειώσει την παράνομη μετανάστευση, αναφέρει το dpa.

Η άρση των ελέγχων που διέταξε η κυβέρνηση τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP και τον τηλεοπτικό σταθμό TVN24.

Το Πολωνικό Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε αυτό το μέτρο «σταθεροποιώντας την κατάσταση που σχετίζεται με τη μετανάστευση στη λεγόμενη βαλκανική οδό».

Ωστόσο, η κατάσταση θα συνεχίσει να παρακολουθείται, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή η επανέναρξη των ελέγχων στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών μελών της ΕΕ, εάν η Βαρσοβία το κρίνει απαραίτητο.

Η Πολωνία και η Σλοβακία είναι και οι δύο μέλη του χώρου Σένγκεν χωρίς βίζα, πράγμα που σημαίνει ότι κανονικά δεν γίνονται τακτικοί έλεγχοι στα σύνορα και μόνο πολύ λίγοι, πολύ περιορισμένοι τυχαίοι έλεγχοι.

Ωστόσο, αρκετές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επανειλημμένα εισαγάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

omada omada

Σε τρεις ομίλους και σε δύο φάσεις το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας (οι όμιλοι)

diktio diktio

«Έφυγε» η γυναίκα που έραβε τις «μορτάζες» – Αποχαιρετισμός σε μια ξεχωριστή παρουσία του ελληνικού Εβραϊσμού

omada omada