www.tinos24.gr
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Πόσοι εκλέγονται σε δημοτικό συμβούλιο και κοινότητες – Κατανομή εδρών και σταυροί προτίμησης

Κοινοποίηση

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε 44 εκλογικά τμήματα τα οποία θα έχουν στηθεί στο νησί μέχρι και το Σάββατο για να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα οι εκλογές.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο θα αποτελείται από 25 μέλη, έναντι 27 που ίσχυε μέχρι και σήμερα. Ο καταμερισμός των εδρών είναι 16 για τη Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης, 5 για τη Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας και 4 για τη Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου. 

Όπως είναι γνωστό, το όριο εκλογής δημάρχου από τον πρώτο γύρο των εκλογών είναι το 43%, ενώ ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ο συνδυασμός ο οποίος θα επικρατήσει (στον πρώτο ή στον δεύτερο γύρο) εξασφαλίζει αυτόματα τα 3/5 των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μπορεί να διοικήσει τον Δήμο με την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Οι ψηφοφόροι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν έως τέσσερις σταυρούς στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας τους και έως δύο σταυρούς στους υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους της περιοχής τους.

Υποψήφιοι δήμαρχοι με αλφαβητική σειρά είναι οι: Αλέξης Αθανασίου, Νίκος Αλμπανόπουλος, Νίκος Καϊλης και Άρης Ρώτας

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τις έδρες και τους σταυρούς προτίμησης στο κεντρικό δημοτικό συμβούλιο και στις κοινότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΔ: Ανακοινώθηκαν τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές

omada omada

Αθ. Εξαδάκτυλος στο Πρώτο: Οι άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να εμβολιαστούν – Τι να κάνουν εφόσον νοσήσουν

omada omada

Εμπορικός Σύλλογος Τήνου – Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων εποχικών ειδών

omada omada