www.tinos24.gr
Perifereiakes Eklogess 1024x588
ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι νέοι έπαρχοι των Κυκλάδων – Με έντονο άρωμα γυναίκας

Κοινοποίηση

Οι περιφερειακές εκλογές ολοκληρώθηκαν στο Νότιο Αιγαίου με μεγάλο νικητή το νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο.

Από τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών προέκυψαν και οι νέοι έπαρχοι στα νησιά των Κυκλάδων. Στα τέσσερα από τα επτά επαρχεία του νομού, αναδείχθηκαν νέα πρόσωπα στο αξίωμα του επάρχου. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι οι γυναίκες έπαρχοι θα κατέχουν πλέον την πλειοψηφία έναντι των ανδρών στην επόμενη θητεία, καθώς οι τέσσερις εκ των επτά επάρχων είναι γένους θηλυκού.

Ας τα δούμε παρακάτω πιο συγκεκριμένα. 

Αλλαγή σκυτάλης προέκυψε στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, νέα έπαρχος εκλέγεται η Άννα Βρεττού η οποία συγκέντρωσε μόλις 20 ψήφους περισσότερους από τον απερχόμενο έπαρχο, Δημήτρη Λάσκαρη. Το παραπάνω αποτέλεσμα μεταδίδεται με επιφύλαξη, μιας και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αποτελέσματα σταυροδοσίας σε ένα τελευταίο εκλογικό τμήμα του νησιού. 

Άρωμα γυναίκας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, καθώς νέα έπαρχος αναδείχθηκε η Ιουλία Καραμολέγκου, η οποία συγκέντρωσε περίπου 200 ψήφους περισσότερους από τον απερχόμενο έπαρχο, Χαράλαμπο Δαρζέντα. Η κ. Καραμολέγκου είχε εκλεγεί και στο παρελθόν περιφερειακή σύμβουλος, την πρώτη θητεία του Γιώργου Χατζημάρκου. 

Νέος έπαρχος προέκυψε και στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου. Την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο έλαβε ο π. δήμαρχος Κύθνου, Γιώργος Μαρτίνος, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής με δεύτερο τον Στέφανο Βρεττό και επιστρέφει ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία έχει υπηρετήσει για δεκαετίες ολόκληρες. Ο απερχόμενος έπαρχος, Γιάννης Ευαγγέλλου, πολιτεύτηκε στις δημοτικές εκλογές και αναδείχθηκε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου έπαρχος εκλέγεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Ελισάβετ Χωριανοπούλου, ενώ την ακολούθησε κατά πόδας ο π. δήμαρχος Σίφνου, Γιάννης Γεροντής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, το αξίωμα του επάρχου διατηρεί και πάλι ο Γιάννης Μαργαρίτης, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο με δεύτερη την Ευδοκία Κατσάνη.

Καινούργιο έπαρχο απέκτησε και η Περφιερειακή Ενότητα Πάρου. Την πρώτη θέση το ψηφοδέλτιο Χατζημάρκου, κατέλαβε ο Βαζαίος Πετρόπουλος ο οποίος εκλέχτηκε έπαρχος και τον ακολούθησε ο Μανώλης Καβάλλης. Υπενθυμίζεται, ότι ο νυν απερχόμενος έπαρχος, Κώστας Μπιζάς αναδείχθηκε δήμαρχος Πάρου στις δημοτικές εκλογές. 

Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Τήνου, επανεξελέγη έπαρχος η Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου, με δεύτερο στο ψηφοδέλτιο τον Χρήστο Φιοράντη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τηνιακιά Κατερίνα Φωτιάδη

omada omada

Η απίστευτη ατάκα της Τζάκρη που άφησε άφωνο το ακροατήριο: «…Τον ήπιαμε»

omada omada

Πρόσληψη εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου

omada omada