www.tinos24.gr
Spetses Ape 1200x800
ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ δια χειρός Κασσελάκη – Όλα έτοιμα στις Σπέτσες – Οι απόντες, οι εκπλήξεις και η «κόκκινη γραμμή»

Κοινοποίηση

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (18/01/2024) στις Σπέτσες, ενώ ο σύντροφος του Τάιλερ Μακμπέθ αναμένεται να φτάσει σήμερα στο νησί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμελήθηκε και την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας να κυκλώσει ομαλά χωρίς προσκόμματα και προβλήματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάρει μέρος στην συνεδρίαση στις Σπέτσες.

Απόντες θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας που εκ της θέσεως του δεν επρόκειτο να μετάσχει στην συνεδρίαση και η Έλενα Ακρίτα η οποία δήλωσε εξ αρχής ότι ενοχλήθηκε από το ύφος του email που έστειλε στους βουλευτές η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη για να τους καλέσει στις Σπέτσες.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης θα βρεθεί τελικά από σήμερα στο νησί καθώς επίσπευσε την επιστροφή του από το Νταβός όπου είχε κληθεί να μιλήσει σε στρογγυλό τραπέζι.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα η οποία αρχικά είχε πει ότι δεν θα πήγαινε στις Σπέτσες γιατί την πειράζει η θάλασσα με ανάρτηση της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι «μετά την διήμερη εντατική και αποτελεσματική συνεργασία μας με τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη στα θέματα το Πολιτισμού για τα προβλήματα του χώρου αναθεωρώ τις σκέψεις μου και θα παρουσιάσω δια ζώσης το Power Point με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μας για τα θέματα του Πολιτισμού».

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές θα φτάσουν στην Κόστα οδικώς και θα περάσουν απέναντι με πλοίο της γραμμής, ενώ κάποιοι άλλοι θα φύγουν από τον Πειραιά.

Όλοι οι καλεσμένοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μείνουν σε δυο ξενοδοχεία ενώ απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει το τραπέζι στους βουλευτές του κόμματος του με φαγητά που θα προμηθευτεί από την μοναδική ταβέρνα του νησιού. Σε αυτήν θα φάνε και αύριο το βράδυ μετά πιο πέρας των εργασιών.

Ο φόβος των πρωινάδικων
Αυτό που προβληματίζει περισσότερα τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πλήθος των δημοσιογράφων το οποίο θα βρίσκεται έξω από το σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με δεδομένο ότι οι ψυχαγωγικές εκπομπές έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ζωή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οι στενοί του συνεργάτες φοβούνται ότι το πράγμα μπορεί να ξεφύγει . Γι αυτό άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει παροτρύνει τους βουλευτές του κόμματος του να μην δώσουν καμμία αφορμή για παραπολιτικά ρεπορτάζ και σχόλια.

Το πρόγραμμα και οι προτάσεις – έκπληξη
Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι και θα τελειώσει το βράδυ ενώ αύριο η συνεδρίαση θα σπάσει σε δυο πεντάωρα με ένα διάλειμμα στα ενδιάμεσα. Η παρουσίαση των Power Point θα γίνει στο σαλόνι του σπιτιού οπου έχει τοποθετηθεί μιά μεγάλη οθονη ενώ τις εργασίες θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για τους τομείς που έχουν αναλάβει και θα προτείνουν συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Ο τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς αναμένεται να καταθέσει μία πρόταση έκπληξη που θα αφορά την φορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η κόκκινη γραμμή με το παρελθόν
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές βασική επιδίωξη της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να τραβήξει μία κόκκινη γραμμή σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και τον νόμο Κατρούγκαλου προτείνοντας συγκεκριμένα τομές ενώ θα γίνεται αναφορά στην σύγχρονη αριστερά η οποία δεν θα έχει πολλά κοινά με την περίοδο 2015-2019.

Θα υπάρξουν επίσης προτάσεις για την σωστή λειτουργία των κρατικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ.

Η λογική με την οποία θέλει να κινηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειραφέτηση από τις μνημονιακές πολιτικές που είχαν επιβληθεί από τους ευρωπαίους. Στην δήλωση του μάλιστα αναμένεται να κάνει ξεκάθαρο ότι το νέο πρόγραμμα δεν θα κινείται πάνω στα μνημονιακά απόνερα.

Πήγη:www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Οι αγρότες είναι οι πρώτοι που αισθάνονται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

omada omada

Τήνος – «Χορεύοντας την παράδοση»: Νέος κύκλος εκμάθησης παραδοσιακών χορών για ενήλικες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

omada omada

Τήνος: «Μάχη» με τα κύματα δίνει πλοίο σε ταξίδι εν μέσω θαλασσοταραχής

omada omada