www.tinos24.gr
Marinakis Pavlos 1 1 1 1
ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Το σχόλιο του Π. Μαρινάκη για το δημοσίευμα και την πρόταση δυσπιστίας από τον Ν. Ανδρουλάκη

Κοινοποίηση

«Όλοι θέλουμε να δοθούν απαντήσεις και να χυθεί άπλετο φως από τη Δικαιοσύνη. Το δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής» επιχείρησε με παραπλανητικό τρόπο να θέσει εν αμφιβόλω το πως μεταφέρθηκε η επιχειρηματολογία περί ανθρωπίνου λάθους. Ουδείς αμφισβητεί πως η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα πλήρη στοιχεία και πως αυτή προς το παρόν τουλάχιστον κατέληξε στη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους, ασφαλώς και εξετάζονται και άλλες πτυχές της τραγωδίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις στο καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η συζήτηση που ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ξεχωριστή συζήτηση σε σχέση με τη συνολική συζήτηση για το δυστύχημα των Τεμπών γιατί ξέρετε κάποιοι προσπαθούνε να στοχοποιήσουν συνειδητά τον πρωθυπουργό, την κυβέρνησή μας, τους βουλευτές ενός κόμματος. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι οι οποίοι και εμείς προφανώς – όχι όσο οι συγγενείς των θυμάτων – πονέσαμε με αυτό το οποίο συνέβη πριν από περίπου ένα χρόνο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει παιδιά και να μην συγκλονίστηκε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Και προφανώς όλοι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και μόνο τη Δικαιοσύνη αμερόληπτα και αντικειμενικά, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παράλληλα υποστήριξε ότι τα λέει αυτά διότι ένα μέρος της κοινωνίας, μας στοχοποιεί, μας επιτίθεται, μας παρουσιάζει ως κάτι το οποίο θεωρώ ότι δεν είναι κανένας από μας στην πραγματικότητα. «Πολλοί εκμεταλλευόμενοι ένα πρόσφορο έδαφος με παραπλανητικούς τίτλους για διάδοση φημών για να βάζουν πολλές φορές το κάρο μπροστά από το άλογο, δηλαδή πριν καλά καλά τοποθετηθεί η Δικαιοσύνη να εμφανίζουν μια εικόνα, η οποία είναι πολύ εύκολο να γίνει αποδεκτή από ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, γιατί υπάρχει οργή υπάρχει θυμός όπως σε κάθε τραγικό γεγονός σε κάθε τραγικό δυστύχημα», προσέθεσε.

Παραθέτοντας τα γεγονότα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Το πιο σημαντικό είναι η ίδια η έρευνα της δικαιοσύνης. Υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το γεγονός ότι το σύνολο των συνομιλιών πήγαν αυτούσιες και χωρίς καμία επεξεργασία στη δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι όχι, δεν το αμφισβητεί λοιπόν αυτό κανείς άρα το πρώτο και κυριότερο είναι ότι η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα σωστά με τα πλήρη χωρίς επεξεργασίας στοιχεία. Η έρευνα μάλιστα αυτή έναν χρόνο μετά ξεκινώντας από την ομολογία του σταθμάρχη την προφυλάκισή του έχει όπως φαίνεται καταλήξει – δεν είναι αμετάκλητη καταδίκη για να μην παρεξηγηθώ- αλλά κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί τη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους.

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε δε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ότι υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, καθώς όπως είπε, από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδοθεί ότι ο σταθμάρχης είχε ομολογήσει τα λάθη του.

Το δεύτερο δεδομένο είναι αν υπήρχε απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης επί τη βάσει αυτού του δημοσιεύματος ή θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό ή θα είχε συμφέρον; Η απάντηση είναι πάλι όχι, γιατί εδώ έρχεται η ουσιαστική κατηγορία του δημοσιεύματος γιατί δεν θα μπορούσε κάποιος με την αλλοίωση, όπως λέγεται, μιας συνομιλίας την 01/03 το βράδυ σε κάποια site να χειραγωγήσει για κάτι την κοινή γνώμη, πρώτον γιατί το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχαν μεταδώσει ήδη ότι εμπλέκεται κι άλλο τρένο».

Ο κ. Μαρινάκης επέμεινε πως τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά και τόνισε ότι θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. «Ας είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσο εύκολα διακινούνται ψέματα. Ας αφήσουμε τους Δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Ο πρόθυμος κ. Ανδρουλάκης»

«Ακολούθως έρχεται ο πρόθυμος κ. Ανδρουλάκης για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, όταν μιλάμε για συγκεκριμένη εφημερίδα δεν μιλούμε αορίστως, εμείς δεν επιτιθέμεθα σε πρόσωπα, παραθέτουμε γεγονότα και μιλάμε για ταύτιση συμφερόντων. Βγαίνει ένα δημοσίευμα που αποδομείται σημείο προς σημείο και μετά ένας πολιτικός αρχηγός σπεύδει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Ενώστε τις τελείες και θα καταλάβετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα είπε: «Έρχεται λοιπόν μετά από ένα χρόνο η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» για ένα θέμα το οποίο στην πολιτική του, την ποινική του διάσταση, σε σχέση με τα Τέμπη, το ξαναλέω, όχι σε σχέση με την διαρροή συνομιλιών το οποίο έχει λυθεί και το εντάσσει στην ευρύτερη επιχειρηματολογία περί δήθεν συγκάλυψης. Μονταζιέρα από ποιόν; Μην κοροιδευόμαστε, από την κυβέρνηση. Και την ίδια μέρα έρχεται ο κύριος Ανδρουλάκης, ο πρόθυμος κύριος Ανδρουλάκης και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για ένα θέμα το οποίο σημείο σημείο έχει αποδομηθεί. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για τα 1000 μύρια όσα έχει προσάψει στην κυβέρνηση και θεώρησε σκόπιμο – τυχαία – να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα, το οποίο ανέσυρε, ένα μη θέμα ως προς τις διαστάσεις που σας είπα.

«Αν ενώσει κανείς τα κομμάτια αυτού του παζλ δεν είναι δύσκολο, βγάζει τα συμπεράσματά του. Και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και συμβαίνει και τώρα και προφανώς αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι σε πληθυντικό αριθμό, όπως κάνουνε άλλοι πολιτικοί χώροι. Όταν μιλάμε για μια συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι γενικά και αόριστα, ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι. Ταυτίζονται τουλάχιστον με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό και κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τήνος: Ο τουρισμός και η συνταγή της απογείωσης – Το δίκτυο των 150 χιλιομέτρων

diktio diktio

Είμαστε μια οικογένεια – Διανομή τροφίμων στην Τήνο

omada omada

Χρ. Αλεξοπούλου, υφ. μεταφορών: «Νέες ευκαιρίες για την Ελλάδα στην αεροπορική συμφωνία με τη Μογγολία»

omada omada