www.tinos24.gr
407333522 902055898197783 2642842401149225677 N 1068x801
ΕΙΔΗΣΕΙΣΤΗΝΟΣ

Διευκρινίσεις από την Έπαρχο Τήνου για την ζημιά στα Ιστέρνια

Κοινοποίηση

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του Συλλόγου Υστερνιωτών Τήνου θα ήθελα να αναφέρω τα κάτωθι, στο κομμάτι που μας αφορά, ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με την αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο στα Ιστέρνια.

Η ζημιά αυτή, αρχικά πρέπει να πω ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός που έγινε με πράξεις ή παραλείψεις τρίτων, τις οποίες οι Υπηρεσίες μας προφανώς ούτε γνώριζαν, ούτε όφειλαν να γνωρίζουν πριν συντελεστούν, ούτε φυσικά αδειοδότησαν και έγινε στα πλαίσια επιχειρούμενης εκσκαφής σε παρακείμενη του Επαρχιακού δρόμου ιδιοκτησία.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε το συμβάν οι υπηρεσίες μας ήταν σε επαφή και συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και τον εργολάβο προκειμένου να γίνει αποκατάσταση του τμήματος αυτού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φυσικά με έξοδα και δαπάνες του ζημιώσαντος ιδιοκτήτη.

Αυτό όμως που οφείλει να γνωρίζει ο Σύλλογος και ο κάθε ιδιώτης είναι ότι αυτό που συμβαίνει τυχαία, δεν αποκαθίσταται ΤΥΧΑΙΑ. Το δημόσιο, οι φορείς και η εκτέλεση τεχνικών έργων έχουν κανόνες, προδιαγραφές και αδειοδοτήσεις.

Δεν κινούνται όλα όπως οι αποφάσεις των Συλλόγων ή των ιδιωτών που όταν έχουν χρήματα και όρεξη κάνουν ένα καθαρισμό ή ευπρεπισμό ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όφειλαν να γίνουν ειδικά γεωλογικά έργα που έπρεπε να μελετηθούν και να εγκριθούν οι μελέτες αυτές από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα οποία έργα, κυρίες και κύριοι του Συλλόγου, γνωρίζετε καλά ότι όχι μόνο έγιναν οι μελέτες και οι εγκρίσεις τους αλλά έγιναν και τα έργα που αφορούσαν εκτός των άλλων «αντηρίδες» για τη στήριξη του δρόμου και μάλιστα συντελέστηκαν ένα μήνα πριν το περασμένο Πάσχα, μιας και απαίτηση της Υπηρεσίας μας ήταν να γίνει η στήριξη του δρόμου πριν τη νέα τουριστική περίοδο.

Επομένως μετά τα έργα αυτά μειώθηκε η επικινδυνότητα.

Όλες αυτές τις εργασίες ελπίζω να τις είδατε αλλά αν δεν τις είδατε σας παραθέτω σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Επιπλέον για την πλήρη και οριστική αποκατάσταση τόσο του δρόμου όσο και του πεζοδρομίου έπρεπε να γίνει αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, εντός της παρακείμενης του δρόμου ιδιοκτησίας (στην οποία προκλήθηκε η ζημιά) ώστε να «πατήσει» το όλο έργο σε γερά θεμέλια και να γίνει μια μελέτη αποκατάστασης που έπρεπε να τεθεί σε γνώση και έγκριση της Υπηρεσίας μας, να αδειοδοτηθεί από την ΥΔΟΜ και προηγούμενα να περάσει από Αρχιτεκτονική Επιτροπή.

Διαδικασίες που πήραν χρόνο.

Οι εγκρίσεις αυτές έχουν ολοκληρωθεί και από 1/12 είναι στα χέρια μας ένα συμφωνητικό ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του έργου και τον εργολάβο που θα εκτελέσει το έργο που αναφέρει ως χρόνο εκκίνησης των εργασιών στις 10/12/2023. Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί στενά την υπόθεση και τώρα ποια έχει τελειώσει όλο το αδειοδοτικό κομμάτι και απομένει το κατασκευαστικό το οποίο επίσης θα το παρακολουθούμε στενά και ως προς τις εκτελεσθησόμενες εργασίες όσο και ως προς τους χρόνους εκτέλεσής τους.

Δεν μας ενοχλεί να μας κουνούν το δάκτυλο, αντιθέτως μας δίνουν τη δυνατότητα να πούμε και τα πράγματα με τη σωστή εκδοχή και να δείξουμε και στον κόσμο ότι τίποτα δεν αφήνουμε στην τύχη του, λυπόμαστε όμως για τον ουσιαστικό χρόνο που χάνουμε σε απαντήσεις που στηρίζονται σε αυταπόδεικτα έργα που εκτελούνται και γιατί θα πρέπει η συνεργασία να προηγείται της λεκτικής επίθεσης για τη δημιουργία ανώφελων εντυπώσεων.

ΠΗΓΗ:TINOSNEWS.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έναρξη συναντήσεων τμημάτων προ-Εκνε και Εκνε Στην Τήνο

diktio diktio

Συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με τον Ούγγρο ομόλογό του – Μεταναστευτικό και Μ. Ανατολή στο επίκεντρο των συνομιλιών

omada omada

Τήνος: Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Χώρα

omada omada